Benji

Vi fick en hälsning från Benji. Se så lik han är mamma Ester✨. Tack för hälsningen. Vi blir så glada🙏

God jul önskar Benji (Magne) i Lund! Tänkte det kan vara roligt att se honom nu nästan 7 mån gammal. Han är superfin och vår lille älskling på det hela taget! Han har härlig energi och samtidigt ett skönt lugn, och han förstår så mycket.

Benji har landat på precis över 17 kg och är knappt 50 över manken. Magisk päls! Silkesmjuk, kolsvart som skimrar i brunt vid ansiktet, ljuvliga lockar. 😍

Det kom ett brev från Mejas matte…

Meja 7 månader

Vilken lycka att få ha Meja hos oss. Hon är helt fantastisk, skrev sist att hon var lite försiktig runt nya människor. Hon är fortfarande försiktig men nu tycker jag enbart det känns som ett väldigt sunt beteende. Hon känns inte rädd eller orolig utan har bara inget intresse av möta nya människor, vilket känns helt okej.

Just nu jobbar vi med att hon ibland tar saker och försöker skydda dem. Har inte lyckats lista ut varför hon känner att hon behöver göra så men vi går en digital valpkurs som ger oss verktyg för att hantera detta. Hon är inte heller jättesugen på kloklippning alltid men vi fortsätter träna och ta en klo i taget.

I övrigt är hon helt otroligt, familjens mittpunkt och alla som träffar henne blir förälskade. Jag har precis beställt hem lite grejer för att börja med nosework, så det ska bli kul. Har märkt när vi har lagt lite enkla spår ute i skogen att hon är väldigt duktig med nosen. Så det ska bli roligt att se henne utvecklas.

/Mejas matte och husse

Ipa

Vi har fine killen Ipa, från Esters första kull, på besök denna helg. Så kul att se hur lika de kommunicerar Ester och Ipa. Och hur Tintin och Ipa alltid vill bära runt något i munnen när någon kommer in genom ytterdörren. Glädjen måste få ett utlopp. Fina är dom allihop. ❤️

Söta namn

Nu har vi namngett valparna i Godis-kullen. Från vänster: Ljusrosa heter Polly, Lime heter Dumle, Turkos heter Pigalle, Mörkrosa heter Geisha, Lila heter Viol(a), Grön heter Co-co, Vit heter Salmiak.

Vi söker fodervärd till en av tikarna. Är du redo att ta emot en valp från 17 juni? Läs mer om fodervärdskap på hemsidan. Välkommen att höra av dig.

Nyheter i Så här köper du valp

Vi kommer att ändra hur det går till att köpa valp från oss. Vi tar bort möjligheten att teckna sig för nyhetsbrev. Anledningen är att vi inte vill skapa förväntningar när vi inte har några valpar på gång. Vi vill också vara försiktiga med hur vi hanterar dina personuppgifter.

Vi kommer att meddela i sociala kanaler (Instagram, Facebook, på hemsidan) när intresseanmälan för en valpkull är öppen. På hemsidan finns information om föräldrarnas utseende, kynne, testresultat och förväntad leveranstid för kullen.

Just nu är intresseanmälan för Tintin och Snö öppen och vi hoppas kunna öppna för Ester och Bangsi inom kort. 

Urvalet av köpare kommer att göras utifrån intresseanmälningar som kommer in via hemsidan. För dessa två kullar tar vi även hänsyn till er som varit tecknade på den gamla listan för nyhetsbrev. Vi fyller däremot inte på med fler intresseanmälningar för nyhetsbrev.

Glad fortsättning på påsken!

Britt och Alexander

Vårdhundsteam: Annie/Ipa

Stort grattis till Annie Holgersson och Enelyckans Ipa som idag klarade certifieringen till vårdhundsteam med bästa tänkbara genomförande.

Vi är så stolta över era prestationer. Lycka till också med nya företaget (som kanske ska heta Hundstund).

Hjärtliga gratulationer och allt gott i den nya verksamheten!