Tintin och Snö

ALLA VALPAR FRÅN DENNA KULL ÄR SÅLDA

Den 19 och 20 februari var Tintin på besök hos Pomonadalens för date med Pomonadalens Snö. Träffen gick utmärkt, och sju valpar föddes 22 april, för leverans 17 juni.

Priset för en valp från denna kull är 39000 kronor inklusive moms.

Enelyckans Tintin

Tintin är en riktig underhållare och det är svårt att vara dyster när hon är i närheten. Hon lär sig oerhört snabbt och är mycket lyhörd och trevlig i allmänhet. Tintins pappa är Opus som kommer från kennel Fernridge i Oregon USA, läs mer på Hööks hemsida.

Hans pappa och släktingar är utbildade assistanshundar. Mamma är vår Ester som har ett underbart temperament. Tintin är 53 cm hög och väger 21 kg. Hon har bärnstensfärgade ögon och färgen kallas Parchment, pergament på svenska. Hon föddes som mörkbrun och färgen blir med tiden ljusare, likt sin pappa.

TESTRESULTAT

Tintins höfter och armbågar är perfekta: HD grad A, ED 0. Ögonlysning utan anmärkning. Hennes DNA visar att hon inte bär på anlag för svåra sjukdomar: Exercise-Induced Collapse, Progressive Retinal Atrophy, Progressive Rod-Cone Degeneration, Von Willebrand Disease I. Vi har också testat henne för improper coat. Hon bär inte på sådana anlag.

Pomonadalens Snö

Snö är 44 cm hög och väger 14 kg. Han har öppen fleecepäls som är underbart len och vit med utbredda röda partier. Han har liksom Tintin högsta betyg på röntgen av leder och är ögonlyst utan anmärkning.

Snös mamma är Pomonadalens Flingan som vi varit förtjusta i sedan första mötet för några år sedan. En mycket vacker, lugn och lyhörd hund. Snö stammar från en lång rad fantastiska hundar, flera av dem från Hööks. Hans pappa är t.ex. PineLodge Finn (Nalle), se nedan.

M: Pomonadalens Queen Amidala ”Flingan”

F: Pinelodge Finn ”Nalle”, från USA

MM: Hööks Labradoodles Glitter ”Leia”

MF: Hööks Labradoodles Spirit

MFF: Ocean States Archie

MMF: Fernridge Primus

MMM: Superior Labradoodles Törnrosa ”Millan”