Tintins Gradientkull fyller 1 år idag!

Tintin fick en väldigt fin och söt kull för ett år sedan. På bilden ses från vänster och motsols: Rio, Märta, Doris, Hedda och Bosse. Längre ner ser ni dem i samma ordningsföljd, nu som ettåringar! Hipp Hipp Hurra! Hoppas ni får lite extra mycket kärlek och omvårdnad idag.

Förberedelser inför nästa kull

Tintin testas just nu och om alla tester är bra är det snart dags för parning. Vi för samtal med en kennel i södra Sverige om en lämplig hane till Tintin och hon väntas löpa i slutet av oktober. Följ förloppet på vår hemsida och i sociala medier. Spännande tycker vi!

Vi testar alla våra avelshundar för olika typer av sjukdomar: Röntgen görs för att utesluta Höftledsdysplasi (HD) och armbågsledsdysplasi (ED). Ögonen undersöks för att upptäcka tecken på ärftliga ögonsjukdomar. DNA tester utesluter att hunden bär på anlag för sjukdomar såsom Exercise induced collapse, Progressive Retinal Atrophy och Von Willebrand disease. Vi testar dessutom anlag för Improper coat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.