Ester är dräktig

Ultraljud

Ester och jag har varit i Slöinge idag, på Hallands djursjukhus. Där gjordes ultraljud och det kunde konstateras att Ester verkligen är dräktig. Men veterinärerna har fått nya riktlinjer så de kunde inte ge någon indikation på hur många valpar det fanns därinne. Nedan följer en liten film så kan alla gissa.

Ester

Veterinären tyckte att Ester är en väldigt fin och snäll hund och det tycker vi också. Hon var foglig när hon fick magen rakad och skulle upp och ner på undersökningsbordet. Men lite ansträngande var det nog för henne. Båda hundarna var lyckliga när de fick träffas igen. Skönt att pusta ut på golvet i kontorsrummet!

Kort om kön

Vi har fått in många intresseanmälningar till denna kul, närmare 70 stycken. De som är på tolfte plats och högre har fått veta att de inte kommer med denna gång. Vi tar inte emot några nya anmälningar till denna kull.

Inom kort kommer vi att ta kontakt med er som är först i kön, men ni förstår kanske att det är vanskligt att gissa hur många vi ska kontakta utifrån ultraljudet. Vi vill skapa så lite felaktig förväntan som möjligt.

Kullen

Valparna väntas bli 45-50 cm höga och väga ca 15- 20 kg . Ester har mjuk svart ullpäls och mörkbruna ögon. Hon har vita tecken på tassarna och bröstet. Hon är väldigt inkännande, har hög tillit och följsamhet och är uttrycksfull i sin kommunikation. Pappa är Atlas från Pomonadalens. Han är cremefärgad med ett stort vitt parti på bröstet, med silkesmjuka lockar och fleecepäls. Han har en mjuk, inkännande och oerhört tillmötesgående personlighet. Han är förig och lättlärd. 

Tid för valpning

Valparna kommer att födas runt 5 mars och kan komma till sina nya hem runt 1 maj.

Valpköparen

Vi tror att de som som köper valp av oss kan vara tillsammans med sin valp de första åtta veckorna utan att lämna den ensam, och att de inte lämnar hunden mer än fyra till fem timmar per dag när den blir äldre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.