Avelshundar

Här beskrivs hundar som ingår i Enelyckans avelsprogram. Frågor kan ställas till enelyckans@gmail.com.

Tikar

Simba

Född: 191209

Hälsotester: Höfter A höger och vänster. Armbågar: 0, Ögonlyst UA. 

Vi har testat hennes mamma för Exercise-Induced Collapse, Progressive Retinal Atrophy, Progressive Rod-Cone Degeneration, Von Willebrand Disease I. Eftersom det är recessiva anlag och mamman inte bär på anlagen, bär heller inte Simba på sådana anlag.

Mor: Enelyckans Ester (Peppa upps Elina)

Far: Opus från Hööks (Fernridge Opus)

Färg: Karamell

Vikt: 16 kg

Höjd: 48 cm

Simba har silkesmjuk fleecepäls i en gyllene ton som kallas karamell. Hon har brun nos och vackra uttrycksfulla bärnstensfärgade ögon. Hon har ett vänligt och lekfullt sätt och är alltid med på bus. Hon är en mycket inkännande hund med stor följsamhet och vilja att lära. Hon är lyhörd och möter barn på ett jättefint sätt.

Matte Rebecka beskriver Simba så här:

Hon är följsam, intelligent, lättlärd, nyfiken, liten i maten. Vi älskar motion och springa, gärna fritt i skogen och att skutta och hoppa. Simba tycker om att springa ikapp med sin hundkompis Enzo som aldrig hinner i fatt henne. Hon är otroligt smidig och snabb. Gillar aktivitet såsom spår el hinderbana.

Tintin

Född: 181004

Kan gå i avel våren 2023.

Hälsotester: Höfter A höger och vänster. Armbågar: 0, Ögonlyst UA. Vi har också testat för Exercise-Induced Collapse, Progressive Retinal Atrophy, Progressive Rod-Cone Degeneration, Von Willebrand Disease I. Improper coat. Hon bär inte på sådana anlag.

Mor: Enelyckans Ester

Far: Hööks Opus

Färg: Brun Parchement

Vikt: 25

Höjd: 53

Tintin är en riktig underhållare och det är svårt att vara dyster när hon är i närheten. Hon lär sig oerhört snabbt, ibland även egna trix och det har hänt att en eller annan sko har gått åt under uppväxten. Hon är mycket kramgo, men sover oftast för sig själv i sin bädd i sovrummet. På kurs har vi flera gånger fått höra att hon är mycket lyhörd, lättlärd och trevlig i största allmänhet. Tintins pappa är Opus som kommer från kennel Fernridge i Oregon USA. Opus pappa och släktingar är utbildade assistanshundar. Hon har bärnstensfärgade ögon och färgen kallas Parchment: Hon föddes som mörkbrun och färgen blir med tiden elegant pergamentsfärgad.

Hedda (Enelyckans Hedda)

Född: 200928

Kan gå i avel hösten 2023.

Hälsotester: Höfter: B vänster och höger. Armbågar: 0. Ögonlysning september UA. Vi har testat hennes mamma för Exercise-Induced Collapse, Progressive Retinal Atrophy, Progressive Rod-Cone Degeneration, Von Willebrand Disease I. Eftersom det är recessiva anlag och mamman inte bär på anlagen, bär heller inte Hedda på sådana anlag.

Mor: Enelyckans Tintin

Far: Pomonadalens Atlas

Färg: Brun (parchment) med vita partier

Vikt: 14 kg

Höjd: 48 cm

Hedda är mörkbrun med vita tecken på tassar och bröst. Hon har mjuk silkeslen, lockig fleecepäls.

Matte Lisa beskriver Hedda så här:

Hedda är en fantastiskt rolig hund, som är väldigt hängiven sin familj. Hon kan vara både av och på. Hon älskar äventyr och vill hänga med på allt. Energi finns det gott om, så springa i skogen eller jämte cykeln behövs ibland för att trötta ut. Hon kan också ligga en hel dag i soffan eller på kontoret. Hedda älskar att lära sig nya saker och är väldigt lätt att lära, lär sig även själv ibland. Hon är också väldigt social och älskar små barn. Hon har en stor passion för mat, så tyvärr är det svårt att lämna mat framme. Hon vill gärna vara nära, men helst inte gosa för långa stunder i taget..

Meja (Enelyckans Coco)

Meja kan gå i avel år 2024 om alla tester är bra.

Född: 220422

Mor: Enelyckans Tintin

Far: Pomonadalens Snö

Ellen skriver: Meja är världens coolaste och mysigaste valp. Hon är så cool och nyfiken på nya miljöer totalt orädd för sånt som annars kan vara lite läskigt för en valp. Hon har inga problem att gå på olika underlag eller besöka nya platser. Snarare tvärtom, hon älskar att åka båt, springer över broar och tar sig fram överallt. Hon är väldigt lugn när hon ”utsätts” för nya sammanhang och finner sig snabbt i omgivningar med mycket folk. 

Hon är inte speciellt framåt gällande nya människor som hälsar på henne. Hon tycker det är lite jobbigt, drar sig gärna undan och söker trygghet hos oss. Det jobbar vi lite på, långsamt och försiktigt men vi tror ändå att det är viktigt att hon får den typen av träning. 

Hon är fantastisk kring andra hundar, nyfiken och uppmärksam. Det märks att hon har positiva erfarenheter sen tiden hos er. 

Hon har spenderat mycket tid runt min sambos familj och där är hon tryggheten själv. Vi har påbörjat en digital valpkurs och tränar mycket kommunikation oss sinsemellan. Hon är smart och har otroligt lätt för att lära. 

Hon väger just nu (vid 12 veckor) 5,2 kg och det ser enligt veterinären perfekt ut.

Kerstin (Enelyckans Idun)

Kerstin kan gå i avel år 2024 om alla tester är bra

Född: 220522

Bilder tagna december 2022:

Mor: Enelyckans Ester

Far: Doggie Doodles Bangsi

Vi fick ett brev av matte Josefine: Jag måste säga att jag är fascinerad av lilla Kerstin. Jag vet inte vad ni gjort med henne under era 9 veckor, för hon är så oerhört lyhörd, ger sååå fin ögonkontakt, går fint i koppel, vi kan oxå ha henne helt lös utan bekymmer, hon är så mån om att samla ihop sin flock på promenaderna något som syntes redan andra dagen. Samtidigt som hon såklart börjat ta ut svängarna ordentligt nu när hon känner sig trygg. Hon får nåt överaktivitetsryck på kvällen. Men även då lyssnar hon på tillrättavisningar efter en stund även om hon samtidigt tydligt visar att hon tycker det är ”surt” Väldigt rolig! Och en fantastisk hund! Glömde säga att hon har lagt EN hög och kissat EN gång sen vi fick hem henne. Så i princip; rumsren!!

Hanar

Moltas (Enelyckans Tarzan)

Född: 210308

Hälsotester: Höfter A höger och vänster, Armbågar: 0, Ögonlysning UA. 

Mor: Enelyckans Ester

Far: Pomonadalens Atlas

Färg: Tvåfärgad parti, vitt och bruna fält (parchement)

Vikt: 20 

Höjd: 45

Kort beskrivning: Moltas är en aktiv, lekfull och social hund med härligt temperament. Anpassar sig lätt i nya miljöer. Han har god uthållighet och bra fysik, är arbetsvillig, lättlärd och rolig att arbeta med.

Hälsningar från Anette B

Cobberdog

OBS! Slut på sektion om Labradoodle.

Bruno (Nor Solskinns Jesper)

Bruno är en Cobberdog som Enelyckans äger avelsrätt på. Han har stamtavla för båda föräldrarna. Bruno kan inte självklart användas för avel inom SLK Svenska Labradoodleklubben, men han är tillgänglig för dem som vill avla på Cobberdog.

Född: 210409

Hälsotester: Höfter B höger och vänster. Armbågar: 0, Ögonlyst UA. 

Mor: Luna (Nor Akiras Solskinn)

Far: Neville (Swiss Mountain Neville)

Färg: Brun

Vikt: 19 

Höjd: 56

Bruno är helt fantastisk och han växer som individ för varje dag som går. Väldigt social både mot människor och andra hundar, han har många hundkompisar som han gärna hänger med. Energi och glad samtidigt som han kan chilla och respekterar när vi andra chillar eller jobbar. Han brukar följa med till kontoret på eftermiddagarna där han oftast hänger med sin hundkompis Gunnar som är en Cockerpoo.

Han vill gärna hälsa ordentligt på alla som kommer på besök eller när vi tar med honom till vänner, därefter brukar han chilla och lägger sig gärna under bordet för att inte missa något i människornas konversationer.

Han har åkt bil långa sträckor flera gånger. Inga problem med det eller med nya miljöer, han hittar snabbt en favoritplats.

Han badar och simmar med oss i havet och insjöar. Han älskar när vi leker kurragömma i skogen på våra dagliga promenader. Leta och söka godis, grejor och människor gillar han. En perfekt familjehund med andra ord!

Hälsningar från Anette och Joakim T

Pensionerade hundar

Ester

Ester har gått i pension. Hon har fått sin fjärde kull och vi har fått massor av lovord från valpköpare. Nu är det frihet inom ramen för vår flock som gäller.

Född: 160428

Hälsotester: Höfter A höger och vänster. Armbågar: 0, Ögonlyst UA. Exercise-Induced Collapse, Progressive Retinal Atrophy, Progressive Rod-Cone Degeneration, Von Willebrand Disease I. Vi har också testat för improper coat. Hon bär inte på sådana anlag.

Mor: Peppa Upps Ella

Far: Peppa Upps Dexter (storpudel)

Färg: Svart med vita tecken

Vikt: 18

Höjd: 50

Ester har det där temperamentet som många söker hos en Labradoodle. Hon är stabil, vänlig och kärleksfull och samtidigt busig. Hon är väldigt social och hjälper gärna till med yogan eller leker med valparna. Kommer bollen fram så säger i alla fall inte Ester stopp. Hennes blick har många uttryck, ibland är det ren kärlek, ibland njutning (om vi kliar henne på bröstet) ibland ser hon lurigt oskyldig ut och ibland är det rent bus i de vackra ögonen. Hon har smålockig, silkesmjuk, svart ullpäls med vita tecken på tassar och bröst och nötbruna ögon. Hon har en fin exteriör och en nätt kropp.